Arild Rønsen

CARL I. Hagen: Bølle. Foto: Frp.no

Bølla Hagen

”Er de funksjonshemmede alle sammen?”

Det er ingen nyhet at Carl I. Hagen bygger mesteparten av sitt politiske virke på fremmedfrykt. Og nå som Siv Jensen ser 16-tallet på gallupen, er det åpenbart duka for ”gamle” Frp igjen. Vi kjenner jo partiet igjen, når deres ordførerkandidat i hovedstaden banker løs på sakesløse innvandrere – i flokk.

Det er den samme gamle leksa om alenemødre, sosialklienter – og innvandrere. Hagen slår alltid fra topp til bunn. Men gårsdagens replikk under hans visitt på Sinsen setter likevel på et vis ny standard. Konfrontert med et søplete nabolag der gamle fjernsynsapparat og stuemøblement lå slengt hulter til bulter, sa han faktisk dette:

”Og hvor er de som bor her hen? Er de funksjonshemmede alle sammen?”

Funksjonshemmede! Ligger det spesielt til folk med en eller annen funksjonshemming å hive TV’er ute av vinduet?!

Jeg bor ikke langt unna Sinsen, og går ofte gjennom bydelen. I et par år har jeg vært sjokkert over å se forfallet. Vi snakker direkte forslumming. Hele leiegårder er bebodd av folk som ikke evner å skikke seg på normalt vis. Knuste ruter, madrasser hengende ut av vinduene, laken som gardiner. Det ser rett og slett helt for jævlig ut.

Og hvem har ansvaret? Andre enn det Frp & Høyre-styrte byrådet? Dette handler ikke om ”innvandrere med en annen kultur”. Det handler om at byrådet har solgt ut kommunens boliger til spekulanter, for deretter å betale dyrt for å fylle leilighetene opp med sosialklienter. Intet ondt sagt om sosialklienter som sådan, men: Er det en nyhet at folk som går på sosialen har en tendens til å ha en litt spesiell adferd? Og kan det da være en nyhet at det vil komme til å prege strøket, om man sørger for at hundrevis av dem blir naboer?

Hva som bør gjøres? Mye, men Oslo kommune kunne jo begynne med å spre sine sosialklienter noenlunde likt over byen – fra øst til vest, nord og sør. Det ville i det minste vært en start. Men noe slikt er selvfølgelig fullstendig utenkelig for Ullern-borgeren Carl I. Hagen.

Det går over min forstand at Erna Solberg vil benke seg rundt Kongens bord med representanter for et parti der denne bølla stadig vekk er den største stjerna.


Share
|
<

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.