Arild Rønsen

ARNE TUMYR: Leder av ekstremistorganisasjonen SIAN - med et forskrekkelig antall sympatisører.

Grumset i folkedypet

”Oslopolitiet er ikke islam. Men islam er bakteppet.”

Slik kan man snu verden på hodet. Den uttrykkes i dag av Arne Tumyr, men sannheten er at det er mange flere enn lederen av Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) som har et så forskrudd bilde av virkeligheten. Til TV 2 er han glassklar:

- Hadde vi ikke hatt islam i Norge, hadde vi ikke hatt 22. juli.

Foranledninga for uttalelsen er at Oslopolitiet nekter SIAN å holde medlemsmøte i Maran Atas lokaler i Møllergata 28, midt i Oslo sentrum – et steinkast unna regjeringskvartalet – mandag 8. august. Alle fornuftige mennesker skjønner at dette, som Oslopolitiet sier, er ”upassende”. Politiet ønsker ikke å hindre ytringer, men ber arrangørene finne et annet tidspunkt og et annet sted, to uker etter at bomba sprengte det politiske Norge i lufta.

TV 2s reporter peker på brevet fra Oslopolitiet, og spør Tumyr: ”Men Oslopolitiet er vel ikke islam?” Og får altså svaret:

- Nei, men hadde vi ikke hatt islam i Norge, ville ikke denne situasjonen oppstått. Islam er bakteppet.


ANDERS BEHRING BREIVIK: Ingen "ensom ulv".

Anders Behring Breivik er med andre ord ingen ”ensom ulv”. Det er mange der ute som deler hans synspunkter! Håvard Krane, leder for Demokratene (!) i Kristiansund, blir avslørt av TV 2 idet han sier rett ut at han ønsker å ta livet av medlemmer av regjeringa. Uttalelsen fant sted i forbindelse med et møte i SIAN.

”Gale” ekstremister? Sorry to say – grumset fins ganske sikkert i et miljø svært nær deg. Jeg fikk denne i fleisen midt i forrige uke, fra et menneske som faktisk står meg ganske nær: ”Men om det ikke hadde vært for all denne innvandringa, hadde han kanskje ikke skutt folk, heller?”

En annen sa det slik: ”Arild, er det Breivik eller Arbeiderpartiet som er gærne?”

I disse dager, da alle er opptatt av å hylle det norske folk for å møte hat med kjærlighet, er det akutt nødvendig å være klar over det faktum at Behring Breivik på ingen måte er aleine. Som en tredje person sa til meg, også det midt i forrige uke:

- Jeg støtter ikke drapene. Men i bunn og grunn sympatiserer jeg med drapsmannen.

En glup dikter, foreviga på plate av Lars Klevstrand, sa det sånn, med nazismen i kikkertsiktet: ”He’s dead, but he won’t lie down.”

Det er dessverre ikke tid for å lulle seg inn i drømmen om at ”dem og oss” er blitt til ”vi”.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.