Arild Rønsen

Kjetil Rekdal: Hva venter NFF på?

Er det dårlig skjult, barnslig misunnelse - som hindrer Ynge Hallén i å gjøre det helt opplagte: Å ta en telefon til Kjetil Rekdal?

Nils Arne Eggen sa en gang at det er umulig å krangle mot tabellen. Det er helt riktig. I fotball er det til sjuende og sist ikke stil, men resultater som teller. Etter min oppfatning, forholder det seg også sånn med en treners CV.


REKA: En slu taktiker, sies det - hvilket han har bevist til gagngs for VIF og AaFK.

I ett tiår har Kjetil RekdalDrillos sannsynligvis viktigste spiller på 90-tallet – vært trener på toppnivå i norsk fotball. På den tida har han dratt med seg brosje, sølv og gull i Tippeligaen for Vålerenga - + et cup-gull. Så reiser han til Aalesund, etablerer laget – mot alle odds – som et nesten-topplag i norsk sammenheng. Og gir sunnmøringene to kongepokaler – i løpet av tre år!

Kjetil Rekdal har med andre ord vinni en type edelt metall, så å si hvert år i sin trenervirksomhet. I første omgang gjennom å gjøre Vålerenga til et storlag, etter at han heiste laget opp fra nest øverste nivå til toppen i norsk fotball. Deretter ved å gjøre AaFK – av alle! – til et lag alle andre hater å møte, i hvert fall i Aalesund. Og nå også – på Ullevål!

Alle som kjenner Reka veit at han er mann for de store anledninger. Straffa i Marseille mot Brasil sier det meste. Drillo visste hva han gjorde, da han på forhånd hadde bestemt at den straffa skulle ingen andre ta.

Jeg velger å tro på Drillo, når han nå sier at etter VM-kvaliken fram mot Brasil-VM i 2014 – ja, da er det slutt. Definitivt. Dermed må de ansvarlige i Norges Fotballforbund allerede nå se seg om etter vår kommende landslagstrener – han som forhåpentligvis skal ta oss i retning et EM-sluttspill 2016.


YNGVE HALLÉN: Ta opp røret.

Ståle Solbakken var ansatt, men takka nei. Ole Gunnar Solskjær havner etter alle solemerker i en europeisk toppklubb (mitt tips er at han overtar etter Sir Alex i Man United). Så hvorfor behøver de høye herrer i NFF å gå over bekken etter vann? Kjetil Rekdal er jo der, bare en telefon unna.

Det sies at Rekdal har vært for rappkjefta mot toppen i NFF, og at dét er grunnen til at han ikke er aktuell i korridorene på Ullevål Stadion. Men ærlig talt; det blir for dumt. Kommunisten Egil Olsen var vel heller ikke spesielt vel ansett blant de folka som går på jobb i dress?

Yngve Hallén burde nå ha én oppgave, etter at cupfinalemiddagen er unnagjort. Ring Kjetil Rekdal, og tilby ham ansettelse som trener for det norske herrelandslaget i fotball fra og med høsten 2014.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.