Arild Rønsen

Gøy med pop!

Det mest sprudlende som har skjedd i norsk pop siden … vel, alle jentene ble født i 1991.

Du rett og slett ha hørt «Vondt i hjertet», og svært mange av dere er også glade eiere av det to år gamle debutalbumet «Program 91». De lager ikke verdens beste låter absolutt hele tida. Noen ganger gjør det det også, men dette bandets virkelig force er det konstant sprudlende overskuddet. De synger og spiller som om det var det aller siste de skulle utføre her på jord. Hele tida.

De spiller hovedsakelig skaorientert pop. Det mest kjente skabandet her i landet heter The Monroes, men da er du på vei i fullstendig gal retning. Razika er mye mer indie. Bare gitarsoloen på «Cheerio» tok antageligvis lenger tid i studio enn det tok og spille inn hele «På vei hjem».

Razikas lydbilde er akkurat passelig skranglete, men de byr på solide doser blåsere – akkurat som det skal være i skamusikken.

Er det mulig å mislike Razika? Jeg tror ikke det.

Så får det heller stå sin prøve at de mener at «Oslo er ingenting». Det ryktes at de ikke mener det så alvorlig, og at sangen mest av alt handler om å lengte tilbake til kjære Bergen - og det er jo en følelse vi hovedstadsinnbyggere kjenner oss igjen i. Den får vi strengt tatt så fort vi har satt våre bein på Torgallmenningen.

RAZIKA
På vei hjem
Warner Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.