Arild Rønsen

Blow out!

Verdens beste jazzrock spilles i Norge.

Fullt rockeband, med like full jazzkompetanse, og elektrisk fiolin … Dette lukter Mahavishnu Orchestra, eller hva? Det ligner, ja – men norske Grand General er mer moderne, i retning mer metal. Så har da også bandets grunnlegger, Kenneth Kapstad, slått trommer i selveste Motorpsycho de siste fem åra.

Det er i grunnen like relevant å snu problemstillinga på hodet: Sannheten - at Mahavishnu Orchestra, som hadde sin storhetstid tidlig på 70-tallet - i det hele tatt ligner på Grand General, er et faktum som tjener John McLaughlin til all mulig ære!

Full fres i ett sett, og lite melodisk? Stikk motsatt! Som regel er det korrekt å karakterisere Grand General som et riffbasert band. Og et riff forutsetter som kjent en slags melodi. Du skulle bare høre, når Ola Kvernberg (fiolin), Trond Frønes (bass), og Even Helte Hermansen (gitar) drar på unisont!

Mye Motorpsycho? Nja … Ikke hele veien. Men avslutningskuttet, «Red Eye», er Motorpsycho med fiolin! Og det er sykt bra!

GRAND GENERAL
Grand General
Rune Grammofon/Musikkoperatørene


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.