Arild Rønsen

Tomme tribuner - samma det, vel?

Er det greit om det kommer fem tilskuere for å se Norge mot Albania?

Drillo sa faktisk det til norsk presse i går, at «tomme tribuner gir jeg jamt blaffen i, for meg kan det godt komme fem tilskuere – bare vi får tre poeng». Uttalelsen faller neppe i smak hos generalsekretær Kjetil Siem og president Yngve Hallén.

Nå skal vel ikke den vanligvis presise landslagssjefen tas helt bokstavelig denne gang, men sikkert er det at denne holdninga til publikum kommer på et dårlig tidspunkt for fotballen. Statistikken viser at vi skal mange år tilbake i tid for å finne så liten interesse for første serierunde i Tippeligaen som i år. Det har selvfølgelig delvis med årstid å gjøre, men snø og kulde kan ikke være hele forklaringa på at Petter Northug Jr. og Therese Johaug så til de grader danker ut Brann – Vålerenga. Fotball-Norge må i hvert fall ikke la seg lure til å tro det.

Rekk opp hånda forresten, den som har hørt flere enn to-tre mann i Norges Fotballorbund som har skjønt hvorfor første serierunde ble lagt til 15.-17. mars. Andre og tredje runde spilles mandag 1. og søndag 7. april. Fins det én god grunn til at man ikke også kunne spilt torsdag 4. april? Altså et kampprogram identisk med hva profesjonelle fotballspillere ellers i Europa gjennomfører store deler av sesongen?

Når dette er sagt, kan både Drillo og den øvrige ledelsen i NFF sove godt med tanke på tilskuertallet mot Albania. Det er faktisk solgt over 10.000 billetter, halve stadion - tre dager før kamp. Bemerkelsesverdig bra, om noen spør meg! Et sikkert vårtegn (?) på at folket stadig vekk bryr seg om landslaget. Men da kan ikke landslagssjefen si at han gir faen i om folk kommer eller ei!

Jeg tipper at vi kommer til å banke Albania, og at dette blir starten på en kvalik som fører oss til Brasil neste sommer. Jeg tenker som så: Etter å ha havna i pulje med Sveits, Albania, Slovenia, Island & Kypros … ja, kommer vi ikke til sluttspillet da, kommer vi neppe dit i min levetid (ca. 50 år igjen, har jeg regna ut).

Kom igjen, Drillos! Og jeg har tenkt meg på Ullevaal!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.