Arild Rønsen

Mona & Maria

Uansett hvilken musikksjanger du elsker: Du må ikke gå glipp av Mona og Maria.

Fins det bedre øyeblikk enn når man blir lamslått av musikalske overraskelser? Nesten ikke.

Mona Andersen og Maria Knudsen har fortid i det tradisjonelle boogierockbandet Bazooka Boppers. Flinke jenter, skjønte vi allerede da, men veldig tradisjonelle. Unødvendig tradisjonelle, forstår vi nå. «My Sun» åpner et univers av en helt annen verden! Helt sant!

De har hjelp av en hel drøss flinkinger, blant annet KORK og deler av Jaga Jazzist, men dette er helt og holdent Mona & Marias verk. De synger vidunderlig sammen, som Somebody’s Darling på sitt beste. Arrangementene er spretne og pompøse på en og samme tid – men best av alt: Låtene er fantastiske!

Sjanger? Mer Bon Iver enn AC/DC. Folkinspirert – i retning Robert Plant og Ritchie Blackmore, når de er det hjørnet. Veldig nede. Og innimellom ligger Enya på lur! Med indisk bakteppe!

Samtidig går her ei rett linje fra Joni Mitchell til Bruce Springsteen. «Golden Mind» er nesten like fin som «If I Should Fall Behind» - kors på halsen og mor far i døden.

Nok av sammenligninger. Fra nå av er det nok å være Mona & Maria.

MONA & MARIA
My Sun
Jansen/Musikkoperatørene


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.