Arild Rønsen

Norgeshistorias beste konsert? Garantert!

Verdenshistorisk, vil jeg si. Jeg kan aldri tenke meg at The Beatles noen gang var bedre.

Vi snakker om den komplette konsertopplevelse. Rock’n’roll kan aldri bli mer entertainment enn Rod Stewart. Sånn sett var årets Norwegian Wood en glimrende illustrasjon. Kvelden i forveien spilte det fantastisk gode britpop-bandet Manic Street Preachers aldeles glimrende, men med en vokalist/solo-gitarist som sto som spikra til scenen. Totalt sjarmløst.

Jeg gir vanligvis blaffen i hva folk har på seg på scenen, men Rod Stewart gjør også det til kunst. Tre antrekk. Alt like stilsikkert korrekt. Det faktum at denne mannen er 68, kan jo få alle andre som føler seg sånn noenlunde oppegående til å føle seg som en sekk poteter.

Hitparaden – de fleste henta fra 70-tallet – er av en annen verden. Spør en hvilken som helst fan, og han eller hun kan begynne å grine av å få «The First Cut is the Deepest», «Have I Told You Lately That I Love You» og «I Don’t Wanna Talk About It» i rekkefølge.

Videoskjermen fungerer perfekt, også når vi får servert gamle opptak av en ung Stewart som fotballspiller – billedakkompagnement til «You’re In My Heart», selvfølgelig, en sang som jo handler om Celtic United. Han drysser signerte fotballer over publikum mens han uanstrengt synger den vokalmessig uhyre utfordrende «Hot Legs».

Jeg telte 13 musikere på scenen, ni av dem jenter. Og, vel – Rod Stewart tar ikke med seg hva som helst på scenen, om jeg kan si det sånn. But God, could they play, as well! De gjorde «Maggie May» til et fire minutters, sant kunstverk!

Jeg kunne greid meg uten «Sailing», og for så vidt også «Do ‘Ya Think I’m Sexy» - men det forteller det meste at han til og med gjorde den med stil. Noen ganger er det sånn at disco er undervurdert!

Jeg har sett det meste som er å se av store stjerner i rock’n’roll business. Men aldri har jeg kost meg så glugg i hjel som i Frognerbadet en nydelig sommerkveld i det herrens år 2013.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.