Arild Rønsen

Hundre og ett er ute og går

Norsk toppfotball. Noen må rydde opp. Men hvem er i stand til det?

Norges Fotballforbund: Det har vært snakka mye om omdømme de siste dagene. Kommer man lenger ned i de dypeste daler, enn situasjonen som oppstår etter TV 2s intervju med Drillo mandag kveld? 24 timer før Norge skal spille siste kvalik-kamp til Brasil-VM, det som skulle vært kampen om playoff mot vesle Island?

Drillos versjon er Drillos versjon, og det kan hende – mer korrekt; det er helt sikkert – at Yngve Hallén og Kjetil Siem har andre versjoner. Likevel må det gjøre inntrykk på de fleste, når Drillo sier:

- Dette er ledelse på neandertalernivå.
- Siem presterte til og med på direkten å si at jeg ikke fikk sparken. Det provoserer meg.
- Jeg fikk ingen forklaring.

Påstanden om at Per-Mathias Høgmo krevde forsikring om at Drillo gikk frivillig, mener Drillo er «reinspikka løgn». NilsJohan Semb – toppfotballsjefen – «visste ikke at jeg hadde fått sparken»!

Drillo: - Dette er egentlig et større svik mot Nils Johan, enn mot meg.
Davy Wathne: - Er det et kupp?
Drillo: - Det ligner.

Landskampen mot Island tirsdag 15. oktober blir en parentes, reint sportslig. Den betyr ingenting for Norge, og mange av oss håper vel egentlig at islendingene vinner – sympatien for underdog’en har våkna. Mystisk nok i kamp mot vårt eget landslag. Men denne kampen er uvesentlig. For nå står kampen om Norges Fotballforbunds sjel.

Vi kan ikke ha det sånn at landslagets trener får sparken uten at toppfotballsjefen er informert, i beste fall at han er direkte feilinformert. Og vi kan definitivt ikke leve med at NFFs generalsekretær & NFFs president ikke er på talefot med toppfotballsjefen og mannen som har leda Norge til de eneste seirene siden bronselaget i 1936.

Jeg er ikke mannen som påstår at jeg alltid har rett. Men da jeg stilte spørsmål om det virkelig var mulig å gjøre alt feil? Da stilte jeg i det minste et relevant spørsmål.

Nå er feil gått til vondt gått til verre.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.