Arild Rønsen

Dø for drakta?

Man skal blø for drakta. Men ikke dø.

Det er 25 år siden Hillsborough. Tragedie. Men det var likevel noe annet. Her døde tross alt ikke tribunesliterne av at de ble angrepet. De døde på grunn av dårlig sikkerhet, elendig politi- og sikkerhetsarbeid, og generelt dårlige tribuneforhold.

I Helsingborg blir faktisk en fotballsupporter slått i hjel. Fordi han heier på et bestemt fotballag. Det er nesten ikke til å tro. Men dessverre helt sant.

Dette befinner seg heldigvis et stykke unna norsk «supporter»-kultur. Men kunne det skjedd her hjemme? Svaret er ja. Det fins folk her hjemme som syns det aller mest morsomme med en fotball (eller hockey) kamp er å slåss.

Jag har sagt det før, og gjentar: Jeg skal gjerne være med å samle inn penger til at slåsskjempene kan møte hverandre på Ullevaal Stadion. Ta med batonger og kjettinger, og slå vilt. Vi får håpe ingen dør, men sistemann som står oppreist har vinni.

Om disse gutta – for det er alltid gutter – kommer fra Hamar, Bergen eller Oslo; I couldn’t care less. La dem slåss. Og bli ferdig med det. Så unngår vi kanskje en katastrofe lik den som nå har skjedd i Sverige.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.