Arild Rønsen

"Kjæresten min"

Så har han gjort det igjen – Åge Aleksandersen.

Først trodde jeg det var en slags miljøsang. Men så kom jeg på at det ikke er første gang Åge synger om «fossa og stryk» og «sola som skin». «Kjæresten min» er en vidunderlig vakker kjærlighetssang.

Temaet er ikke av ny dato; kort sagt handler det om at hvis alt går til helvete – ja, så har du likevel meg. Cyndi Laupers «Time After Time». Bruce Springsteens «Should I Fall Behind».

Om det er sentimentalt? Gjett om – men det gjør da ingen ting! I Åge-katalogen er «Kjæresten min» helt-nede- og sentimentalversjonen av «Dains med dæ».

Fredag kommer den nye plata til Åge Aleksandersen og Sambandet, og det er ingen grunn til å frykte at "Sukker og salt" blir et veldig trist album. Du finner en smakebit på nettet, og «Veien hjem» er så visst ingen henge med huet-låt! Her gjøres det klart for fest – for hele kloden! Prester og prostituerte og tatere! Rik og fattig! Absolutt alle på hele kloden skal danse og feire! Alt til tonene av et bortimot helakustisk Sambandet, og Henning Kvitnes som duettpartner. En ny, soleklar hit i levende live.

Redaksjonen i «Nattønsket» får litt å gjøre med å holde orden på alle som vil høre Åge Aleksandersen fram mot juletider. Enda mer enn før, er det vel korrekt å si.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.