Arild Rønsen

Fra Kongsberg - eller Mississippi?

Kan norske jenter spille blues? Lytt til Kongsbergjenta Rita Engedalen.

Mange har lånt henne øre for lengst; hun mottok Spellemannprisen i 2006. Men likevel har alt for få oppdaga henne!

«My Mother’s Blues» er hennes femte album på 10 år, og hun står stadig støere – både som låtskriver og vokalist. Hun har signert samtlige låter, med unntak av Kris Kristoffersens nydelige sang til Janis Joplin, «Epitaph (Black and Blue)».

Sjanger? Blues, selvfølgelig. Men også store doser gospel og country. Roots, som det het en gang for mange år siden. Engedalen og hennes faste band BackboneMorten Omlid (gitar), Jens Haugen (bass) og Eskil Aasland (trommer) – takler alt like suverent. Tradisjonsbundet, men likevel fräscht. Og ja – Morten Omlid har sin helt spesielle røst blant landets mange glitrende gitarister.

Som vokalist, er Engedalen røff. Forsøk deg på «The Hill» - og du skal se at du plutselig tar deg i å tro at det er Marianne Faithfull som synger! Og sånne flotte tekster som hun skriver, som om hun var født og oppvokst i Mississippi - with a glass of bourbon in her hand!

RITA ENGEDALEN
My Mother’s Blues
Bluestown Records


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.