Arild Rønsen

Ikke alle får ja når de spør Paul McCartney

Kanye West & Paul McCartney? Ikke akkurat «Let It Be». Men mye bedre enn bare helt OK.

De er født i juni, henholdsvis i 1942 og 1977. Da Kanye West kom til verden, var det sju år siden Paul McCartney hadde oppløst The Beatles. Et hav av tid, men kanskje en enda lengre vei å gå reint musikalsk?

Det sies at sangen er en hyllest til Kanyes datter North, sunget fra perspektivet til Kanyes avdøde mor Donda. Vakkert har det blitt, uansett. Jeg er ikke helt sikker på hva Paul McCartney bidrar med, men det må vel være som pianist? Kanskje også litt kor, sammen med Ty Dolla $ign?

«Only One» er en pianodrevet ballade. Moderne i uttrykket, men likevel så tradisjonell at jeg mistenker Paul McCartney for å ha hatt mer med komposisjonen å gjøre enn selve den musikalske utforminga. Hva låtskriving angår, minner dette mye om hva McCartney stelte med i tida rett etter The Beatles.

Det meste tyder på at det kommende albumet til uforutsigbare Kanye West vil inneholde flere co-produksjoner med Paul McCartney. Dermed kan ex-beatle’n henge enda et viktig trofé over duettpartnere rundt halsen – ved siden av Stevie Wonder, Michael Jackson og Elvis Costello.

Noen mennesker passerer 70-årsgrensa, tilsynelatende uten å ta notis av det.

KANYE WEST feat. PAUL McCARTNEY
Only One (sgl)


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.