Arild Rønsen

Royal Åge

Åge Aleksandersen skal spille i Royal Albert Hall? Det er bare å bøye seg i hatten!

17. juni 2016 spiller Åge Aleksandersen & Sambandet i London, i Royal Albert Hall. For den som ikke kjenner historia, høres det jo helt vilt ut. Det hele bunner altså i åpningslåta på Åges første solo-album, «7800 Namsos», et album som ble gitt ut rett før Prudence ble oppløst, i 1975. Prudence spilte faktisk også denne låta live på avskjedsturnéen, dokumentert på livealbumet «11/12-75».

Sangen heter «Langt igjen til Royal Albert Hall», og har fulgt Åge Aleksandersen i alle disse 40 åra. En slitesterk låt, med andre ord - selv om vi snakker om en coverlåt. Originalen fins på Elton Johns 1970-album «Tumbleweed Connection», under tittelen «Country Comfort».

Åge forteller at mange har hatt luftige idéer om en konsert i Royal Albert Hall opp gjennom åra. Men for et par år siden ble han bedt på et møte med folk som hadde planlagt dette på en måte som gjorde at han, etter betenkningstid, strengt tatt ikke kunne si nei. Og han er ikke høyere på pæra enn at han sier at dette er «stas». Selvfølgelig blir dette stas!

Det er plass til 4900 publikummere i Royal Albert Hall, der fiffen årlig feirer sitt «Proms». Og det var vel også her John Lennon befant seg, 4. november 1963? The Beatles opptrådte på The Royal Variety Performance, med Dronning Elizabeth og Dronningmoren i salen. The Beatles spilte fire låter, og da de skulle avslutte med «Twist and Shout», presterte Lennon denne introduksjonen: «For our last number I’d like to ask your help. Would the people in the cheaper seats clap your hands? And the rest of you, if you’ll just rattle your jewelry.»

Det er vel lite sannsynlig at det britiske kongehus vil prioritere Royal Albert Hall midt i juni neste år, men … Når det har vært mulig å overbevise stabeisen Åge – selveste «sjølven» - må det da være mulig for folka i Koment Media as å slå nummeret til Elton John? Det hadde vært noe! Som det aller, aller, aller siste ekstranummeret – for denne kvelden blir det mange slike.

Elton John med sin «Country Comfort», før Royal Albert Hall eksploderer til tonene av «Langt igjen til Royal Albert Hall»! Jeg får allerede frysninger, her jeg står og klimprer på mitt tastatur.

Etter det, kan det være på tide å starte den egentlige sommerturnéen 2016, den som starter på Kyrksæterøra.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.