Arild Rønsen

Helt ålreit skoleuniform

Innføring av skoleuniform er et overmodent, veldig godt forslag.

Jeg har foreslått skoleuniform ved flere anledninger, og jubler nå som Senterpartiet i Oslo går inn for det samme. Det fins virkelig ikke ett eneste godt argument mot.

Ingen tenker seg rutete plisseskjørt og blazer. Vi snakker om jeans, fargerike topper og joggesko. Dette vil minske motepresset i ekstrem grad, og helt åpenbart utjevne sosiale forskjeller – så hvorfor venstresida ikke jubler over Senterpartiets forslag er for meg en gåte.

Uniform høres kanskje litt rart ut med en gang, men i yrkeslivet er det jo helt vanlig med uniform – så hvorfor ikke i skolen? Alle som jobber i sjukestellet går med uniform. De som jobber i kollektivtrafikken er kledd i uniform. Nyhetsankere på TV går i uniform. Vekterne, alle som er ansatt i dagligvarehandelen, fotballspillere, ansatte i militæret … det er snart bare lærere som ikke er kledd i uniform - og det gjør ikke noe om de får det, også.

Dette er ikke noe å diskutere. Det er bare å gå i gang.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.