Arild Rønsen

Høsten - med Anita Skorgan

Noen ganger blir man lei seg for å ha unnlatt å gjøre jobben sin - som plateanmelder.

Se derfor gjerne på dette som en unnlatelsessynd. Denne plata kom for to år siden, men har sklidd under de aller fleste radarer – dessverre også min.

Tekstforfatter Terje Nordby skriver i omslagsteksten: «Det er skrevet mange triste sanger til høsten. Det er på tide med en hyllest.» Hvilken hyllest høsten får gjennom denne utgivelsen! Og den passer perfekt til den høsten jeg akkurat nå står og ser ut på. Trærne som mister sine blader. Lav sol. Gult løv på gresset. Alt som er i ferd med å dø, men som legger spirer som får nytt liv om noen måneder.

Det er ikke overraskende at Anita Skorgan får ja fra A-laget når hun melder seg på tråden. Jørund Bøgeberg, Kjetil Bjerkestrand, Håkon Iversen … som sagt – hele A-laget innen hennes egen generasjon av studiomusikere.

Her er så mange fine sanger! Om de kan vare lenger enn til høsten? Anita synger om at julebordsesongen begynner allerede i oktober – og jeg har latt meg fortelle at hun i denne føradventstid tar sine sanger til diverse kirkerom. Dit vil du ikke angre på å gå – og vit at dette ikke er sanger som egner seg framført på Bristol Grill eller andre lutefiskrestauranter. Dette er musikk som fornærmes, om du ikke lytter skikkelig.

Du bør ikke forvente mye «religion», trass i at tekstene er skrevet av Mytekalenderens far. Men hvis det fins musikk som egner seg for et miljø du søker til for å kontemplere, for å la tankene løpe fritt – de dystre, de vemodige, de som du gjerne kan le litt av det sjøl og dine nærmeste til – ja, så er det musikken til Terje Nordby & Anita Skorgan.

ANITA SKORGAN
La høsten være som den er
Kirkelig Kulturverksted


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.