Arild Rønsen

Men se på meg, da! Jeg er jo det store "vi"!

Hva får Harald Eia til å tro at han snakker på vegne av «menn»?

Jeg skreiv om dette allerede en time etter sending forrige søndag, og har ikke skifta mening. Og det går virkelig over min forstand at en dustedebatt om «menn som liker menn» når gjennom i et nyhetsbilde som ellers preges av flyktningkrisa.

Når virkeligheten er som den er, har jeg likevel noe på hjertet. Harald Eia hylles for å være «ærlig», at han tør snakke på vegne av «det store vi». Ja, fotograf CF Wesenberg uttaler at Eia er så modig at han kan sammenliknes med isberget Titanic kræsja i!

Hvem er dette store «vi» Eia etter sigende snakker på vegne av? Og hva veit Harald Eia om hva «menn flest» tenker om dette? La meg sette et bilde på det.

Hvis jeg skulle ha utført en stor eller liten bragd, og blitt belønna med en middag. Hvem tror dere jeg ville valgt som bordpartnere – Harald Eia & Otto Jespersen, eller Henriette Steenstrup & Linn Skåber?

La oss ta en runde. Ville jeg satt mer pris på å få ros av Simen Skjønsberg enn av Ellen Horn? Ville jeg satt mer pris på å få ros av Lars Lillo-Stenberg enn av Anne Grete Preus? Odd Nordstoga vs. Ane Brun? Berit Aalborg vs. Harald Stanghelle? Karin Fossum vs. Tom Egeland? Ane Dahl Torp vs. Kristoffer Joner?

Dette var dustetematikk for ei uke siden, og er det fortsatt. Det kan godt hende Harald Eia snakker på vegne av noen menn, kanskje først og fremst seg sjøl - men jeg nekter å tro at han snakker på vegne av «menn». Etter snart 60 år i levende live, er min erfaring at jeg er mann. Og Eia snakker i hvert fall ikke på vegne av meg.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.