Arild Rønsen

Har hun lagd Årets plate?

Kan man samle Aretha Franklin, Dusty Springfield og Alicia Keys i en og samme røst? Judith Hill!

Den første du tenker på når du setter på denne plata, er likevel Prince. Og ganske riktig – det viser seg at han har produsert mesterverket.

Dette er utrolig nok hennes debut som soloartist; hun har tross alt rukket å bli 31 år gammel. Men hun har litt av en CV som backing vocalist. Michael Jackson, Stevie Wonder, Elton John, Josh Groban. Da Michael Jackson la ut på «This Is It»-turnéen i 2009, valgte han Judith Hill som duettpartner i «I Just Can’t Stop Loving You».

«Back in Time» er en eksplosiv debut. Overført til norske forhold må den være på linje med «Suser Av gårde» og «Blodig Alvor Na Na Na Na Na». Her fins ikke ett dårlig eller middelmådig spor. Alt, absolutt alt, er ekstraordinært bra!

Det låter ytterst moderne; som om det er nødvendig å si, med Prince bak spakene. Men musikken er temmelig langt fra nåtidas R&B. Dette er råere, saftigere, utprega melodisk. Soul. Og for noen arrangement! Og for en stemme hun har!

Ofte er det sånn at ord ikke strekker til. Denne gangen strekker de overhodet ikke til. Så langt, topper «Back in Time» helt overlegent min liste over årets utgivelser.

JUDITH HILL
Back in Time
NPG Records


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.