Arild Rønsen

Musikalsk har de dessverre ikke mye å by på

Verdensberømte over natta. Men har de noe å by på, musikalsk?

De sto på scenen da terroristene slo til i Paris, og har sånn sett sikra seg en plass i diverse historiebøker der de sikkert ikke har noe ønske om å bli værende.

Det amerikanske bandet Eagles of Death Metal spiller alt annet enn death metal. Hvis valget av konsertsted har noe med det musikalske innholdet å gjøre, at det skulle handle om djevelsk svartmetall – ja, så har bandittene i IS gjort elendig research.

Eagles of Death Metal er et streit rockeband, omtrent like moderne som Rolling Stones og Crazy Horse. De benytter nok noen flere akkorder, men låter nærmest urtradisjonelt. Illustrerende nok gjør de en medioker coverversjon av Duran Durans «Save a Prayer».

Om du vil høre et eksempel på en låt der de løfter seg over det middelmådige, går du til "Oh, Girl".

Men innafor sin sjanger – har de noe å fare med? Svært lite. De spiller helt OK, men aldri mer enn som så. Småfiffige arrangement, det er faktisk hva jeg er i stand til å gi dem. Josh Homme har gjort det langt bedre i Kyuss og Queens of the Stone Age.

EAGLES OF DEATH METAL
Zipper Down
Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.