Arild Rønsen

Thomas Seltzer får holde på i sandkassa si

Er det mulig å ta Thomas Seltzer på alvor? Jeg skal gjøre et forsøk.

Etter at innholdet i min omtale av Eagles of Death Metal etter hvert tør være kjent, kaster NRK-journalisten Thomas Seltzer seg ut på Facebook. Jeg trodde i min naivitet at det holdt da NRK-journalisten Marius Asp posta «gigantisk RASSHØL» på sin vegg; han sa i ettertid at det skjedde i «affekt» og at det var på hans «private» vegg. Hallo! En journalist, ansatt i NRK, som fortsatt går rundt i trua på at det han skriver er «privat», på ei FB-side alle kan lese?!

Jeg har for lengst slutta å lese meldingene på FB om denne saken, men ble av NRK orientert om Seltzers innlegg i debatten. Jeg har deltatt i noen debatter i mitt liv, og har alltid forsøkt å holde meg til saken - og etter beste evne forsøkt å føre noenlunde kultivert tale. Det er vanskelig å gjøre i møte med Thomas Seltzer, men jeg skal som sagt gjøre et forsøk.

Han omtaler min anmeldelse av Eagles of Death Metal som «en tanketom og overflatisk spyttklyse i ansiktet på de myrdede og sårede». Men så viser det seg at mitt forhold til EODM ikke er hans egentlige ærend. Han er ute etter Klassekampen – og, av alle ting – den for lengst avdøde ml-bevegelsen!

Etter å ha omtalt meg som «ML-bevegelsens lengst overlevende gjøkunge», stiller han spørsmålet: «Nå gjenstår det å se om kulturvenstres kommissærer orker å slå ring om den aller mest ko-ko av sine kadre (kadavre, si).»

Seltzer omtaler «et miljø der man i kjølvannet av div sjølproletariseringsøvelser har levd i et stadig mer abstrakt og intellektualisert høykulturelt univers» – mens jeg lurer på hvor mye man må ha røyka for fortsatt å finne fram på tastaturet.

Seltzer skriver: «Jeg anser ham for å være en av Klassekampens (dvs. avisen, som ikke må forveksles med fenomenet med samme navn) mest profilerte ansikter og en del av merkevaren deres, også internt, nettopp fordi han spiller denne rollen som autentisitetsbærer. Han sitter trygt.»

Jeg er ikke helt sikker på om jeg skal tolke dette som en kompliment. (Til de som leser sitatene med lupe: Jeg har utelukkende retta opp noen av Seltzers skrivefeil.)

Så der havna altså en plateanmeldelse på min blogg – i oppsigelse i Klassekampen! Seltzer tror ikke på det, men holder spørsmålet åpent: «Jeg tror at krefter på avisens eierside (LO, feks) på nokså uformelt vis ville fått ham fjernet.»

Jeg håper virkelig redaktør Braanen slår på tråden når han får telefon fra Gerd Kristiansen!

Jeg er en tålmodig mann, med evne til å være med i mange rare debatter. Men nå nærmer det seg finito finale. Thomas Seltzer får leke i sandkassa si – og be Marius Asp og Egon Holstad ta med seg spade og spann.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.