Arild Rønsen

Hvor er FB-stormen mot Knut Schreiner?

Hva er forskjellen på Knut Schreiner og Arild Rønsen – når de sier og skriver nøyaktig det samme?

Jeg har fått mye pepper for å ha anmeldt den foreløpig siste plata til Eagles of Death Metal. Alle mine kommentarer i sakens anledning er oppsummert i denne artikkelen. Mange kommentarer har handla om at det i og for seg ikke var feil å anmelde plata, men at det handla om tidspunkt – og at jeg «blanda inn terroren som tok livet av 89 mennesker i lokalet.»

Her er min ingress:

«De sto på scenen da terroristene slo til i Paris, og har sånn sett sikra seg en plass i diverse historiebøker der de sikkert ikke har noe ønske om å bli værende.»

Denne artikkelen ble publisert tirsdag i forrige uke. Søndag, fem dager seinere, snakker Knut Schreiner i NRK P2s ypperlige program Ytring. Han er innleid for å snakke om musikk og politikk hver uke, og innleder sin omtale av Eagles of Death Metal slik:

«Akkurat som det franske satiremagasinet Charlie Hebdo ble verdenskjent på grunn av terror, fikk det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal absolutt hele verdens oppmerksomhet på tragisk vis i forrige uke.»

Ordbruken er ikke identisk, men innholdet er så likt at det i musikken ville vært på grensa til plagiat. Min artikkel ble publisert 17. november, Schreiners kom 22. november. Big difference? Bortsett fra at Schreiner snakker til et mye større publikum enn hva jeg gjør?

Kan noen fortelle meg hva som skiller min og Schreiners innfallsvinkel? Om så ikke er tilfelle: Hvor bliver mediestormen mot Schreiner? Hvorfor raser ikke hans venner på Facebook?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.