Arild Rønsen

Reidar Larsen - i sterkt utvida bluesformat

Reidar Larsen er mer enn tolvtaktere og boogi woogie-piano!

Du kjenner ham som blueskongen ved pianoet. Vi har mange bluesgitarister her i landet, men hvor mange bluespianister …? Reidar Larsen er uansett kongen på piano-blues-haugen. Når han nå gir ut sin andre plate med norske tekster, spiller han mye mer enn blues.

Musikken her er rock, zydeco, cajun, noe som ligner pop – og selvfølgelig en god dose blues. Eller i hvert fall noe som ligner på blues; sånn som Bob Dylan ofte tilnærmer seg blues.

Midt i mellom alt dette ligger «Den gode følelsen», albumets fineste øyeblikk – med herr Larsen på godt, gammeldags elektrisk piano. Det der da du kjenner deg til pass, og at verden liksom faller på plass.

Noen blåsere blandes inn her og der, men i all hovedsak er dette snakk om et streit blues/rock-band. Som altså spiller meget variert musikk. Og sannelig – her dukker selveste Terje Tysland opp som vokalist! Munnspill: Knut Reiersrud og Kjell Inge «Jolly Jumper» Brovoll.

Som du sikkert skjønner; dette kunne ikke gå galt. Alt på denne plata er ikke genialt, men det er et album jeg mer enn gjerne skulle hørt – i sin helt – i levende live.

REIDAR LARSEN
Blåtoner fra bakrommet
Blue Fingers


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.