Arild Rønsen

FREDDY KALAS: Den eneste musikalske katastrofen i årets Melodi Grand Prix. Foto: Kim Erlandsen

Glem Kalas; MGP-artistene ikke så dårlige

Melodi Grand Prix 2016 – bedre enn sitt rykte? Ja, faktisk.

Den relativt ferske GP-generalen Jan Fredrik Karlsen er vel den eneste mannen i verden som kan få det til å låte som en positiv nyhet: - I år har vi ikke satsa på kjente låtskrivere og artister! Men se så, om han ikke har fått fram et knippe ganske gode låter.

Agnete, Eloiz og Laila Samuels framfører alle bidrag som har et og annet til felles med Margaret Bergers virkelig fine låt som stakk av med seieren i 2013. Her lukter det fine scene-show – luftige kjoler og pyro. Blir sikkert fint på tv.

Makeda gjør en dårlig låt i «My Boy Lollipop»-stil (uten at det er reggae), mens Pegasus leverer en tradisjonell powerpop-ballade med en grusomt hulkende, mannlig vokal i front. Det er så veldig langt igjen til Steven Tyler … Virkelig forferdelig. Kanskje kunne Stage Dolls gjort noe fornuftig med denne låta? Deres bidrag høres imidlertid dessverre mer ut som boyband; veldig nær den aller verste sangen jeg veit om – Starships «We Built This City».

Stine Hole Ulla synger tradisjonell musikal, ikke helt ueffent, mens Suite 16 mikser visepop og Ibiza-pop i (u)skjønn forening. Dusinvare.

The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan – har ingenting med Bruce Springsteens «Hungry Heart» å gjøre! Dette er Kraftwerk blanda med Pet Shop Boys-disco og Abba – uten at de på noe vis når inspirasjonskildene til anklene. Likevel – ganske OK. Husk å danse i marsjtakt.

Det eneste katastrofeinnslaget er signert Freddy Kalas – en stor artist i russebussene, om jeg har forstått det rett. Hans innslag minner meg om «Maccarena», men han får den sangen til å låte som «Yellow Brick Road» i sammenligning.

Men alt i alt? TV-publikumet kan se fram mot en relativt underholdende sending – ikke uten musikalsk kvalitet. Så får vi krysse fingrene for at Freddy Kalas ikke vinner – men det skulle ikke forundre meg!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.