Arild Rønsen

Caroline Polachek

Elegant indie-pop. Denne gang med sterkere vekt på pop enn indie.

Med små solo-avstikkere, har denne amerikanske kvartetten holdet det gående i snart et tiår. De har aldri vært så pop-tilgjengelige som i 2016.

Med den eksepsjonelt flinke vokalisten Caroline Polachek i front - hør «Show U Off»!) - lager de musikk i gata til Susanne Sundfør. Og de er nesten like flinke som den norske Spellemannpris-dronninga.

Lydbildet er ultramoderne, men likevel ikke av typen «urørt av menneskehender». Masse klang på vokalen, og en produksjon til fingerspissene forseggjort a la Scritti Politti. Bandets genialitet ligger imidlertid først og fremst i låtskriving. Her fins intet dårlig eller middels låtmateriale, bare kremlåter. Og det venter harmoniske overraskelser nærmest rundt hver sving.

Hvis noen husker 80-tallspionerene i Cocteau Twins, så ligger ikke Charilift så langt unna. De er bare så mye mer originale i det musikalske uttrykket – også om man tar tidsdifferansen i betraktning.

Og Caroline Polachek … Som sagt; eksepsjonell.

CHAIRLIFT
Moth
Columbia/Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.