Arild Rønsen

Hva heter imamene, Sofia Nesrin Srour?

«Vi har imamer som promoterer vold», skriver Sofia Nesrin Srour i Aftenposten. Kan vi få navnene?

Et oppsiktsvekkende innlegg står i dag å lese på Aftenpostens forside. Innlegget er signert den profilerte islambloggeren Sofia Nesrin Srour.

Sofia Nesrun Srour skriver at «vi» har imamer som «oppmuntrer til krig» og som mener man «belønnes av Allah» om man reiser for å krige med IS i Syria. Jeg skulle ønske en nyhetsredaksjon – hvorfor ikke Aftenposten? – kunne ta tak i hva Nesrin Srour skriver:

«Vi har imamer som promoterer vold som om det skulle vært helt vanlig, og imamer som oppmuntrer til krig med propaganda, som sier man vil ‘belønnes av Allah’ om man reiser ned til Syria og kriger med Daesh.»

Når Nesrin Srour skriver at «det holder ikke lenger at vi muslimer står på sidelinjen» - vel, la oss ta henne på ordet. Og jeg tar det for gitt, at når Nesrin Srour skriver «vi har imamer» - ja, så mener hun imamer som bor i Norge.

Et ordtak sier at om man har sagt A, må man si B. Nesrin Srour – tør du navngi disse imamene? Disse som «oppmuntrer til krig», og som mener man «belønnes av Allah» om man går inn i IS-hæren? Du må jo nødvendigvis ha så nært kjennskap til dem at du veit hva de heter, eller hva?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.