Arild Rønsen

Enkelt, hverdagslig - det funker

Solid, hjemmesnekra country-rock fra Drammen.

Du hører det med en gang, når du får en skikkelig feel good-skive på øret. «Homeward» er en sånn en. Med utgangspunkt Drammen, befinner vi oss i et musikalsk landskap vi helst forbinder med storheter som Neil Young og Willie Nelson.

Som du sikkert forstår; her vrimler det ikke av nymotens greier – knapt en synthesizer. Tenk enkelt trommesett, rett-fram bass og steelgitar. Øystein Remme er ikke verdens beste vokalist, ei heller verdens beste låtskriver, ei heller norgesmester i engelsk uttale. Men det funker!

Øystein Remme er en type artist du skulle ønske du fant hver gang du gikk innom en brun pub. Ikke noe storslagent, bare enkel og god musikk. Framført av en fyr du ville vært utrolig stolt av å ha som nabo. Tenk å kunne tenne opp et lite bål i hagen, med Øystein Remme på akustisk gitar og vokal som lydspor. Om han får med seg Tine Haug Fritsø i duett, skal du ikke se bort fra at du plutselig befinner deg i drømmen Dolly Parton og Kenny Rogers virkeliggjorde i «Islands in the Stream».

Mens jeg står her og skriver, drar jeg fram Bee Gees på strømming når de synger «Too Much Heaven». Nydelig – men lengre unna Øystein Remme er det vanskelig å komme. Og da har du vel skjønt hva «Homeward» handler om? Albumet kunne like gjerne vært titulert «Down to Earth». Har ‘u beina på jorda, så har ‘u beina på jorda. Øystein Remme.

ØYSTEIN REMME
Homeward
Soundbay


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.