Arild Rønsen

Morten Jørgensen som Iggy Bowie?

Morten Jørgensen? Er ikke det minst 30 år siden?

Jo da, allerede tidlig på ’80-tallet leda han Lumbago. Ti år seinere var det klart for Morten Jørgensen og Spekkhoggerne som fulgte etter danskebåten uten å røre spyet som rant fra ripa. Det var her han kom opp med de legendariske linjene «det er bedre å suge pikk/enn å jobbe på fabrikk».

Han har også begått flere bøker du kan plassere i følgende kategorier: Gode – Helt OK – Helt ræva.

Nå er han i gang med et band han kaller Svalbard. Et album skal være klart neste høst, og vi får vel tro årets singel gir en pekepinn?

«Hair» er pompøs så det holder, med digitale blåsere som låter helt forferdelig. Ellers er det helt OK. Det musikalske utgangspunktet finner Morten Jørgensen anno 2016 i samarbeidet mellom Iggy Pop og David Bowie. «Heroes» - og det er jo ikke det dårligste stedet å begynne. Og han synger altså engelsk.

Jørgensen sier til Musikkmagasinet/Klassekampen at idéen til bandet kom i en drøm han hadde om poeten Sigbjørn Obstfelder (1866-1900). Ja vel. Dette kan bli jævlig bra, eller fullstendig ræva. Foreløpig befinner Svalbard seg altså i landskapet «helt OK».


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.