Arild Rønsen

For 25-75-åringer: Marcus & Martinius?!

Voldsløkka blir ny stadion-arena i hovedstaden. Men alt går vel ikke så langt på skinner …?

Vi får endelig en ny stadion-arena i hovedstaden. Etter at byggearbeidene for Vålerengas nye stadion på Valle har satt en effektiv stopp for konserter på Valle-Hovin, har sjefen i Atomic Soul kommet på den glimrende idéen å arrangere konserter på Voldsløkka. Han bor sjøl på Sagene, og er altså nærmeste nabo, og burde sånn sett strengt tatt kommet på idéen før – der svaret ligger rett utafor stuedøra hans.

Voldsløkka har en stolt historie som idrettsstadion, men vedlikeholdet har vært misskjøtta i flere tiår. Arenaen ligger omtrent like sentralt i hovedstaden som Valle-Hovin. Jo, det kan bli virkelig hyggelig å vandre i flokk og følge til konsert nord i hovedstadens østkant.

Men nå lurer jeg på om arrangørene har kommet noe skjevt i gang. I dagens utgave av Dagsavisen annonserer Peer Osmundsvaag, sjefen i Atomic Soul, at de jobber med «et større utenlandsk band med en målgruppe på 25-75-åringer, og 2-3 supportband».

Så kommer nyheten seilende inn i mailboksen: «Marcus & Martinius på Oslo Sommertid!»

De opptrer på Voldsløkka 2. juli neste år. Men her må vel noe ha gått galt? Jeg har ingenting imot Marcus & Martinius, ikke som barnestjerner betrakta. Sånne fenomen dukker opp fra tid til annen, og jeg syns til og med det er fint at målgruppa har fått en gjennomillustrert selvbiografi å dukke ned i. Men målgruppa er jo ikke «25-75-åringer» - her snakker vi 5-14-åringer!

Voldsløkka er stort nok til å ta imot 60.000 tilskuere, men til Dagsavisen sier arrangøren at «30.000 vil være en stor suksess». Ja, det skulle jeg mene – og det ville ikke forundre meg om Marcus & Martinius kan trekke 30.000, helt på egenhånd. Alle ungene må i det minste ha med seg én forelder, men siden 2. juli 2017 faller på en søndag ligger det nok an til en større familieutflukt.

Men det sier seg sjøl at dette ikke kan være arrangementet Peer Osmundsvaag annonserer i Dagsavisen. For han har neppe tenkt seg Marcus & Martinius som support for Rolling Stones! Han holder muligheten åpen for konsert også 1. juli, så da er det jo lov å håpe han får en storfisk på kroken.

Mick & Keef skal visstnok på Europa-tur neste sommer – og det ville selvfølgelig vært noe å ha på CV’en for Oslo Sommertid. 50.000 på Rolling Stones 1. juli, og 30.000 på Marcus & Martinius 2. juli, og det på første forsøk! Eller kanskje besøkstallene ville kommet i motsatt rekkefølge?

Det er uansett bare å ønske Osmundsvaag lykke til!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.