Arild Rønsen

HEGE ULSTEIN: Grunnleggeren av "hegeismen"? Foto: Dagsavisen

Hvor er "Hallo i uken"?

Når Per Sandberg (Frp) beskylder andre for å være hårsår, da er det verdt å lytte.

Det er alltid interessant å se Dagsnytt AttenNRK2, men i kveld var det ekstra stas. Per Sandberg (Frp) mot Hege Ulstein (Dagsavisen). Norges mest hårsåre politiker mot landets skarpeste politiske kommentator.

Bakgrunnen er en glimrende kommentar Ulstein skreiv i Dagsavisen denne helga. For å si det enkelt, ble det en slags sammenligning av Donald J. Trump og Sylvi Listhaug. Det endte i hva Ulstein kalte Sylvilismen; et utmerka uttrykk, selv om jeg egentlig syns Sylvismen holder i massevis. Man behøver ikke gjøre det vanskeligere enn det er, i hvert fall ikke når man snakker om folk flest.

Et par ord om de politiske parallellene mellom Sylvi og Donald. Trump truer med å sende ut tre millioner «illegale immigranter». I år sender Listhaug og hennes regjering ut over 8000 «ulovlige innvandrere». Om vi antar at Trump vil bruke fire år på sine deportasjoner, vil han være helt i takt med Listhaug. Norge har fem millioner innbyggere, USA har 330 millioner. Finn fram kalkulatoren, og du vil raskt skjønne at mitt regnestykke er korrekt.

Ta skattepolitikken. Sylvi Listhaug har gitt de aller rikeste i landet over 200.000 kroner i skattelette – hver dag. Mens folk flest har fått 3000 kroner – i året. Jeg tviler på at Trump akter å gå så ekstremt til verks.

Tilbake til utgangspunktet. Den egentlige bakgrunnen for Ulsteins kronikk ligger i Sylvi Listhaugs uttrykte hat mot «elitefeminismen» - «alle de som skal mene hva som er riktig å mene for alle oss andre», for å si det på Frp’sk. Inkludert i det store «oss», finner vi selvfølgelig Sylvi Listhaug sjøl – hun, som kjører rundt i svart bil og tjener fire ganger så mye som en sjukepleier. «Elite? Jeg? Nei, kom ikke her!»

Noen som kjenner igjen Dondald J. Trump?

Sandberg beskyldte underveis Ulstein for å bedrive «personangrep – du skriver om hennes religiøse tro, hennes familieforhold» … Og han greide altså nok en gang å framstille regjeringspartiet Frp som offer! Tenk, dere! Denne vevre kvinneskikkelsen som blir utsatt for «personangrep», som hun vitterlig burde skånes for i pressen!

Dette kommer fra en mann som på sin Facebook-side skriver at «Hegeismen får morgenkvalme av sterke kvinner»!

Noen som husker Donald J. Trumps utfall mot den kvinnelige intervjueren som ble beskyldt for å opptre utilbørlig, fordi det «rant blod over alt»?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.