Arild Rønsen

Moderne Nashville-country, fins den?

Kan Nashville-country være bra? Lytt til Miranda Lambert.

Hun er i ferd med å etablere seg som den amerikanske country-dama med stor D. Helt i klasse med Claudia Scott og Nina Jenshus!

Hun har bikka de tretti, og har rukket å høste priser i bøtter og spann i hjemlandet – også som medlem i Pistol Annies, der hun samarbeider med Ashley Monroe og Angeleena Presley. De synger country sånn som The Andrew Sisters sang pop rett før og rett etter andre verdenskrig. Bedårende.

Det er også Miranda Lambert som solo-artist. Nå – midt i strømmetida, og i etterkant av fem album – velger hun å gi ut et dobbelt-album. Hun går sine egne veier, og det skal vi være glad for. Det er altså mulig å bli oppdaga gjennom American Idol – for så å bevise sitt talent gjennom hva som viser seg å bli en livslang musikerkarriere.

Hun synger fint, om ikke ekstraordinært fint. Kanskje er det riktig å si at hun synger behagelig. Men låtene og de musikalske arrangementene – de er ekstraordinært fine! Det lukter Emmylou Harris, men kanskje aller mest Daniel Lanois?

Dette er ikke alt-right. Det er alt.country! Det er på høy tid at Miranda Lambert blir stjerne, også i Norge.

MIRANDA LAMBERT
The Weight of These Things
Vanner Records/Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.