Arild Rønsen

President Olemic «på plenen»!

Når ble det lov å demonstrere «på plenen», mot egen regjering? For selveste presidenten?!

Det ble bråk da venstresida i SV demonstrerte mot egen regjering. Kalenderen viste november 2005, og Stortinget skulle vedta å sende F-16 jagerfly til Afghanistan. SVs stortingsrepresentant Hallgeir Langeland og sentralstyremedlem Ingrid Fiskaa befant seg blant demonstrantene . «På plenen», som det het – i dårlig skjult og ikke så reint lite hånlig tonelag. Både fra opposisjonen i Stortinget og fra de framtredende kommentatorene i norsk presse.

Går det an, liksom? Et parti som sitter i regjering må da vel ha såpass kustus på sine representanter at de velger å befinne seg inne i stortingssalen, ikke på plenen utafor – i demonstrasjon mot egen regjering?!

I dag har pipa fått en annen lyd, eller – mer korrekt. Pipa er tyst. Det er vanskelig å holde orden på de gangene Fremskrittspartiets stortingsgruppe stemmer mot sin egen regjering – ja, nå er det blitt sånn at ekstremistene som dras inn i Erna Solbergs innerste sirkler daglig må forklare at det de mente for noen måneder siden, som «enkeltmenneske og Frp-medlem», ikke må forveksles med hva de mener som nyutnevnt statsråd! Med Frp i regjering!

Vi har nå fått en fiskeriminister – en mann som så avgjort er ansatt for å selge norsk fisk – som er motstander av EØS-avtalen! Avtalen hans egen statsminister sier det overhodet ikke er mulig å forhandle om. «Vi er for EØS-avtalen! Den er livsviktig for norsk næringsliv! Basta!» Men Per Sandberg får gå løs!

Enda verre enn som så. Ikke bare er Hedmark Høyres stortingsrepresentant Gunnar Gunnersen å finne blant demonstrantene. Her står også frimurer Olemic Thommesen – selveste stortingspresidenten! Valgt inn på Stortinget for Høyre! I opposisjon til sin egen regjering! På plenen!

Når stortingspresidenten demonstrerer på plenen utafor Stortinget – da må vel Hallgeir Langeland endelig være tilgitt?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.