Arild Rønsen

Full fyr i teltet!

Det er ikke alltid enkelt å tyde det musikalske innholdet ut av en albumtittel. Men her sparkes det fra!

Steven van Zandt har de siste åra blitt mest kjent som skuespiller i «Sopranos» og «Lillyhammer». Men egentlig er han altså musiker, mest berømt som en av tre gitarister i Bruce Springsteens E Street Band.

Dette er hans fjerde solo-plate, og uomtvistelig hans beste. Bandet heter fortsatt Disciples of Soul, men er et helt nytt band – bestående av drevne og dyktige studiomusikere. Little Steven har virkelig plukka fra øverste hylle. Bandet er digert; vi snakker et vanlig rockeband pluss full blåserrekke og et heftig jentekor. Det låter … fett!

Låtene er henta fra en 40 år lang katalog, der noen tidligere er utgitt med andre artister, blant andre Southside Johnny og Gary US Bonds. Det forhindrer ikke at alt låter like duggfriskt. Her fins også «Valentine’s Day», som du kanskje kjenner fra «originalen» med oslobandet Coctail Slippers?

Med ett unntak – tårepersa «This City Weeps Tonight» - er det full speed fra start til mål. Er det noe som heter New York-rock? I så fall er dette prototypen. Det betyr tradisjonell, amerikansk rock ispedd mye reinspikka blues og tunge doser soul. Tidvis låter dette som et sterkt utvida Blues Brothers.

Musikken er stramt redigert, men arrangementene gir selvfølgelig rikelig plass til instrumentale soloprestasjoner.

Hvis jeg fikk velge – Bruce Springsteen & The E Street Band eller Little Steven & The Disciples of Soul? I dag ville jeg ikke vært i tvil. Således tyder det meste på at jeg legger turen til Notodden i begynnelsen av august. Der spiller nemlig Little Steven.

LITTLE STEVEN
Soulfire
Wicked Cool


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.