Arild Rønsen

Ringo sprudler!

77 år gamle Ringo Starr stråler av glede! Kors på halsen!

Mange vil mene Ringo er mannen som har vunnet den aller største lottogevinsten. Loddet trakk han da han nærmest ved en tilfeldighet ble medlem av The Beatles i 1962. Mer enn for innsatsen ved sitt enkle trommesett, ble han kjent som den «artige» i The Beatles. En ufrivillig moromann, en elendig vokalist John Lennon og Paul McCartney aller nådigst, i noen få tilfelle, slapp til bak sangmikrofonen. Mest kjent er stuntet med å la ham fronte «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» - som vokalist!

Post-Beatles har imidlertid vist at Ringo har talent, selv om ingen av hans solo-album har satt varige spor – ikke hos andre enn de som skal ha alt medlemmene i The Beatles har stelt med på egen hånd. Han har hatt en viss suksess med sitt All-Starr Band, men Ringo har aldri kommet ut av «han som fikk lov å bli med i The Beatles»-skyggen.

«Give More Love» er faktisk hans 18. studioalbum under eget navn, og det uten sammenligning beste! Han får glitrende hjelp av Paul McCartney i det oppsiktsvekkende spreke åpningskuttet, «We’re on the Road Again». Boogie pop/rock som kan gjøre herrene i Status Quo grønn av misunnelse!

På låtskriversida får han hjelp av storheter som Richard Marx, Steve Lukather og Peter Frampton. Mest overraskende er likevel samarbeidet med Van Dyke Parks. Sammen har de kommet opp med en nydelig reggae-låt, «King of the Kingdom» - en hyllest til både Haile Selassie og Bob Marley, intet mindre.

Her finner du spretten, streit blues, og mot slutten av de luxe-utgaven dykker han med stort hell ned i gammelt stoff som «Photograph» og «Don’t Pass Me By» - til og med «Octopus’s Garden».

En stor og gledelig overraskelse. Dette albumet kan du trygt gå til innkjøp av – også du som ikke «må ha alt av The Beatles». Hvis du liker tradisjonell pop/rock, vel å merke. For Ringo Starr er fortsatt Ringo Starr.

RINGO STARR
Give More Love
Universal


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.