Arild Rønsen

deLillos høyt til værs!

Snakk om å synge gamle sanger om igjen!

I august tok KORK med seg deLillos opp til Frognerseteren Amfi. Det lå kanskje i lufta – siden en av deLillos’ aller fineste sanger heter «Sveve over byen»?

Det er ikke alltid popsanger og stort, akustisk orkester går sammen som hånd i hanske. Men dette samarbeidet er virkelig noe av det fineste jeg har hørt innen sjangeren. Alt KORK finner på er nærmest for programmusikk å regne; så perfekt fungerer arrangementene som illustrasjon til sangenes innhold.

En fantastisk balladeversjon av «Suser av gårde» framfører Lars Lillo-Stenberg ved et nakent flygel, men du husker tekstlinja med flyalarmen? Gjett om KORK kan låte flyalarm! Det samme skjer i «Hjernen er alene» - skummelt så det holder! Og neste sommer er bare … sol og havblikk. Praktfullt.

Og lyden? Den kan da umulig ha vært så spektakulært fin der oppe i Holmenkollåsen?!

Men hva med «Sil Vous Plait»? Hør på denne utgaven, og du skjønner godt hvorfor den var meldt opp som kandidat til Grand Prix i 1961. Egil Monn-Iversen må flire godt der oppe.

Et unikt vellykka samarbeid, men ikke glem hva som ligger til grunn for det hele – deLillos’ etter hvert smått utrolig fyldige låtkatalog.

Dette må bare flere mennesker få høre live. Vennligst – bestill noen kvelder i Oslo spektrum.

DELILLOS
Sveve over byen med Kringkastingsorkestret
Drabant


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.