Arild Rønsen

«David Bowie skal ha ligget med 13-år gamle groupies.»

Hvorfor fortsetter NRK å spre løse rykter om sex-overgrep?

Det ypperlige aktualitetsmagasinet «Ytring» sendes i NRK P2 hver søndag formiddag, og holder seg med en fast musikkspalte. I dag var det Ragna Nordenborg som ytra seg.

Hun snakka om problemene med å skille kunsten fra kunstneren, og tok utgangspunkt i all turbulensen rundt den avdøde rapperen XXX Temptation - en artist som hadde et mildt sagt frynsete rykte. Nordenborg valgte å lande i det brede pop/rock-segmentet:

«Våre store rockehelter, fra David Bowie til Led Zeppelins Jimi Page, skal ha ligget med barne-groupies nede i 13-årsalderen da de selv var godt voksne menn. I noen tilfeller hadde jentenes foreldre gjort rockestjernene til foresatte for sine døtre, slik at gutta kunne fortsette å forsyne seg av de unge kroppene uten å komme i fengsel.»

David Bowie er dessverre død, og jeg tror ikke Jimi Page lytter til NRK P2. Men det er ikke poenget. Poenget er at dette er skittkasting av verste skuffe. Brønnpissing. Bytt ut David Bowie og Jimi Page med Åge Aleksandersen og Jan Eggum. «Skal ha ligget med?»

Sant eller usant; Ragna Nordenborg hadde aldri turt, og «Ytring»-redaksjonen ville øyeblikkelig satt foten ned. Og det er hele poenget. Har man rett til å spre løse rykter, selv om offeret befinner seg langt unna?
Svaret gir seg sjøl.

Kanskje burde de ansvarlige i NRK gå opp løypa på ny?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.