Arild Rønsen

Ny singel fra Arild Rønsen: «En Kvinne og en Mann»

Denne gang er storpolitikken bytta ut med mer abstrakte størrelser. Komponisten Arild Rønsen i samarbeid med tekstforfatteren Rita Westvik.

Den hele og fulle originale tittel lyder «En Kvinne og en Mann (Luna og Aris)». Luna har italiensk opprinnelse, Aris har røtter i det nederlandske. I mytologiens verden handler det om – ja, en kvinne og en mann.

Jeg husker ikke sikkert hva som kom først, tekst eller melodi – men holder en knapp på at jeg satte melodi til et dikt Rita Westvik hadde signert. Det kan forresten like gjerne ha vært omvendt. Gjennom nære venner i og rundt Tramteatret traff vi hverandre nå og da på denne tida (tidlig ’80-tall). Altså før hun starta RadiOrakel, før hun ble programleder i NRKs «Lørdagssirkuset» - og et tiår før hun ble utnevnt til politisk rådgiver i henholdsvis Sosial- og helsedepartementet (1993-94), deretter i Utenriksdepartementet (1994-96). På ’70-tallet var hun medlem i folkrock-bandet Isenkram, og er nå daglig leder i UrbanFeed.

Bandet: Arild Rønsen (vokal), Arne Vevle (bass), Torfinn Strømsmo (gitar), Vidar Øverli (trommer). Jens Wendelboe skreiv blåserarrangementet i løpet av et par timer en sein natt. I studio, må vite. Wendelboe er virkelig en sann kunstner i faget, og har i mange år vært bosatt i USA – neddynga i oppdrag som kapellmester og arrangør. Han spiller sjøl trombone, og har følge av Henning Johnsen (trombone), Svein Gjermundrød (trompet) og Gunnar Andersen (trompet). Saksofon: Morten Halle.

I koret: Rita Westvik og Hilde Midtstue. Coverdesign: Christen Hvam.

Tilgjengelig på Spotify og Tidal.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.