Arild Rønsen

Tusberg Jr. & Wesseltoft – for en kombo!

Den som har tippa at denne plata skulle se dagens lys i 2019 må forte seg å levere inn en Lotto-kupong! Spådomskunst varer ikke evig! Og oddsen her er i klasse med å tippe at Vålerenga blir seriemester i år!

Harald Tusberg Jr. var en sentral figur i Oslos indie-pop/rock-miljø tidlig på 80-tallet, da i band som Ping Pop og Rustam Hayat. Siden den gang har han sitt å stri med. Tidvis har han tjent til livets opphold ved å sitte på gata og selge egenutgitt musikk – av sterkt varierende kvalitet, må det være lov å si.

Han pleide å trykke telefonnummeret sitt på coveret, og skjebnen ville det slik at en av de forbipasserende bar navnet Bugge Wesseltoft. Han slo på tråden. Et ekstraordinært samarbeid ble innleda, og nå foreligger resultatet i form av albumet «Communichaos».

Hva slags musikk lager så jazzmusikeren Wesseltoft og pop-rocker’n Tusberg Jr.? Det spørsmålet er ikke enkelt å besvare. Det meste går sakte for seg. Melodiene er praktfulle, og tekstene imponerende åpenhjertige. Sjangermessig befinner vi oss ikke langt unna den ytterst melodiøse utgaven av Nick Cave.

Vokalen til Tusberg Jr. er full av levd liv, og støttes fint av Helle Stensbak i koret. I bandet: Charles Mena (trommer), Roger Stoa (bass) og selveste Ronnie le Tekrø (gitar; ikke tungrock!). Bugge Wesseltofts tangenter ligger under hele veien, mens Gisle Johansen krydrer det hele med lekkert saksofonspill.

Hvis du leiter etter ei bombe i norsk musikkliv denne høsten, kan du stanse jakta her og nå.

HARALD TUSBERG Jr./BUGGE WESSELTOFT
Communichaos
S2 Records


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.