Arild Rønsen

Julemusikk? Du får det meste av Rod Stewart.

Det er nesten som å få Royal Albert Hall hjem i stua. Men altså med Rod Stewart som dirigent. Det slutter med "Nessum Dorma"!

Jeg har vært forsiktig med å anbefale julemusikk i år, men har holdt fram Magne Furuholmen. Her kommer nok en anbefaling. Dette er ikke akkurat ei juleplate, men siden den slippes tre dager før julaften … vel: Rod Stewart er det fullt mulig å feire jul samme med.

Rock og symfoniorkester er ikke alltid en god kombinasjon. Det blir ofte kunstig, rett og slett kleint. Men når det funker, så funker det for alvor. Tenk tilbake til den dagen Paul McCartney dirigerte London-symfonikerne i avslutninga av «A Day in The Life»!

Jeg er ikke sikker på hvor mye som er brukt av Rod Stewarts opprinnelige vokal og hva som er gjort på nytt, men det er ikke så nøye. London-symfonikerne får til og med en disco-låt som «Young Turks» til å fungere. Men det er selvfølgelig klassikerne som får albumet til å skinne.

Det hele åpner med en uimotståelig versjon av «Maggie May»; denne sangen ingen egentlig trodde kunne bli en hit. Den hadde jo ikke noe refreng! Men unntakene fins – Bob Dylan lagde «Positively 4th Street».

Deretter får du alt, og litt mer. «You’re In My Heart», «Tonight’s The Night», «Sailing», «I Don’t Want To Talk Abaout It», «The First Cut Is The Deepest», «Have I Told You Lately», «Downtown Train», «Every Beat Of My Heart» - absolutt himmelsk nydelig framført! Min favoritt? «Handbags And Gladrags».

Jeg har lekt meg mye med «top ten»-lister på Facebook i det siste. Alltid like morsomt. De ti beste rocke-vokalistene? De jeg nå kommer opp med, idet klokka nærmer seg 08.00 21. desember 2019, er ikke min fasit. Men jeg henter meg en kopp kaffe, og tenker.

Freddie Mercury – Robert Plant – Steven Tyler – Bono – Tom Waits – Paul McCartney – Roger Daltrey – Janis Joplin – Elvis Presley – Stevie Wonder – Scott Weiland – Tina Turner - Prince – Shane MacGowan – Bob Dylan – Jon Anderson – Justin Vernon – Michael Stipe – Eddie Vedder …

I dag går stemmen min til Rod Stewart!

ROD STEWART witht THE ROYAL PHILHARMONIC ORCHESTRA
You’re In My Heart
Rino


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.