Arild Rønsen

En bokorm, en bibliotekar som vil hamle opp med CIA?

Begynner du å bli litt lei av at alle nymotens krimbøker handler om hi-tech? Akkurat denne boka vil du neppe gå glipp av.

Plottet er kult så det holder. Det utlyses en konkurranse, der vinneren må gå under CIA-radaren i 30 dager. Gjemme seg, kort og godt. Premien? 3 millioner dollar! På motsatt side står det private selskapet Fusion som – hvis de fakker alle de ti finalistene – kan sitte på en kontrakt til en verdi av 90 milliarder! Privat/offentlig samarbeid, indeed!

Vi holder med Kaitlyn fra første møte med denne unnselige bokormen, en bibliotekar. Men ei dame som viser seg å være litt Lisbeth Zalander. Hvem er det ikke som er på parti med noen som med relativt enkle midler får det for seg at hun skal nedkjempe selveste CIA? Og Baxter er en gjennomført drittsekk!

Thrilleren er ekstremt godt oppdatert. Vi får med oss Ukraina-krigen, inkludert stråselskaper satt opp i Kina for å unngå sanksjonene.

I NRK P2s «Åpen bok» snakker de ofte om distinksjonen anmeldelse/anbefaling. Jeg skjønner som regel ikke helt forskjellen. Men la det være klart: Dette er en klar anbefaling!

ANTHONY McCARTEN
Under radaren
Vigmostad/Bjørke


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.