Arild Rønsen

Ingen hitsingler - bare nydelig musikk

Er det kanskje Jim Reeves som har gjenoppstått? Du kan komme til å tro det – om enn i 2009-utgave.

Han er mest kjent som gitarist i Pulp, og du skal vite det er en lang vei derfra til hans arbeid som soloartist. Richard Hawley debuterte i eget navn i 2001, og har stort sett befunnet seg helt nede hva tempo og aggressivitet angår.

Det var også tilfelle, da han tidlig i dette millenniet samarbeida med sin bandleder Jarvis Cocker om ”Total Lee – The Songs of Lee Hazlewood”. Ja, da – han som sang sammen med Nancy Sinatra, og som definitivt befant seg langt der nede i det vokale register. Baryton, heter stemmeleiet – der bl.a. country-crooneren Jim Reeves og Brad Roberts i Crash Test Dummies også befinner seg, og hvor Pål Flaata kan finne på operere, når han ønsker det.

”Her er ingen hitsingler”, skal Hawley ha sagt da han leverte tapen til plateselskapet. Det har han rett i, hvilket ikke på noen måte betyr at albumet ikke inneholder fine sanger. Tvert i mot – her vrimler det av fine låter, alle komponert av Hawley sjøl.

Bandet hans kan telle opp til fire musikanter (pluss strykere), som spiller alt fra de streit trommer, bass, piano – men som også drar fram pumpeorgel, mandolin, tenorgitar, fiolin … Så vakkert, så vakkert.

RICHARD HAWLEY
Trueloves Gutter
Mute/EMI


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.