Arild Rønsen

IDA JENSHUS: Fra Steinkjer - men her er det faktisk ikke så veldig langt igjen til Royal Albert Hall. Foto: Lena Johnsen

Ei stjerne er født - i Steinkjer

En begivenhet: Ida Jenshus, for drøyt 100 betalende på Herr Nilsen i Oslo. Ganske snart bør hun være klar for Sentrum Scene.

Hun virker oppriktig overraska, og glad, når hun sier: - Så deilig å se så mange mennesker! Det er vi som skal takke. Vi som var der, og jeg er helt sikker på at jeg snakker på vegne av oss alle - var veldig glad for å kunne oppleve denne jenta i så intime omgivelser.

Hun har gitt ut to flotta album, men det er på scenen hun hører hjemme. Hun har en naturlig framtoning; stjerne – og ikke-stjerne. Emmylou Harris. Legg til litt country-inspirert rock av typen Tom Petty, og du har Ida Jenshus in a nutshell.

Og for et band hun har med seg! Fjellstøtt, og hele tida utviklende; de får Jenshus’ låter til å leve et helt liv. I tillegg: De som veksler på å spille banjo, mandolin og gitar korer som om de skulle ha vokst opp i Eagles!

Det er ingen ting feil med å skrive låter bygd over tre enkle akkorder, men det er heller ikke feil å tilsette litt krydder. Ida Jenshus evner begge kunstarter, og resultatet er sjelden fryd for øret.

Ida jenshus
Nerr Nilsen
13. november 2010


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.