Arild Rønsen

Den beste norskevitsen

Det er fint å være norsk i Norge – på T-banen! Makan!?

Det er rett og slett ikke til å tru. Tusenvis i timevis på Helsfyr, Sentrum, og Majorstua. Mange rakk ikke øvelsene de hadde billett til. Og dette skal være planlagt i flere år?

Til NRKs Ukeslutt sier T-banesjefen: - Vi hadde satt opp ekspress fra 09.00, og hadde ikke forventa dette trykket så tidlig.

Men i avisa står det jo at kombinert hopp i Midtstua begynner 09.00! Samtidig som ekspresstrafikken skal starte fra Helsfyr!

Hvis noe lignende skjer i Sochi-OL 2014 eller i fotball-VM i Brasil samme år, så lurer jeg ikke på hva som kommer til å stå i norske aviser. Jeg veit det: ”Infrastrutur på U-landsnivå!”

Og når jeg først er i gang; nå må NRK-reporterne slutte å snakke om ”den fantastiske folkefesten” og ”Kollenbrølet”. VM-arrangørene har, altså med unntak av T-banedirektøren, gjort en fenomenal jobb. Et stortveis arrangement, er det! Men det blir ikke bedre av at NRK-reporterne opptrer som betalt heiagjeng. En utfordring: Kanskje kunne ekspertkommentator Espen Bredesen fortelle det norske folk at ”Garmischbrølet” faktisk er langt overlegent ”Kollenbrølet”?

Jeg heier på Bjørgen og Northug og alle de andre norske deltakerne. Men utagerende nasjonalisme er bare plagsomt, plagsomt og atter plagsomt. I den sammenhengen er det bare én mann som har gjort jobben sin så langt under VM – Thomas Alsgaard. Til deler av sitt kommentatorteams store forargelse, insisterer han på å kalle den bratte motbakken opp mot den tidligere Gratishaugen, der Marcus Hellner psyka ut og tok knekken på Petter Northug, for Hellnerbakken.


CHARLOTTE KALLA: Heia!

Bra, Thomas! Jeg går den bakken en del ganger i løpet av vinteren, og om ingen andre gjør det, overveier jeg å sette opp et skilt der sannheten skal stå så lenge noen orker å gå langrenn: Hellnerbakken.

Mandag er Charlotte Kalla min personlige favoritt. Om hun knuser Marit Bjørgen i Hellnerbakken, skal jeg love å finne fram ”Du gamla du fria” på Youtube!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.