Arild Rønsen

Why?

Kan noen hjelpe meg? Det handler om det forestående bryllupet.

Det fins mangt mellom himmel og jord jeg ikke forstår. I så henseende er jeg vel skapt omtrent som flertallet. Men det kan se ut som jeg så avgjort er i mindretall, når jeg rett og slett ikke forstår denne voldsomme interessen for at en prins skal gifte seg.

Tidligere slottsansatte Carl-Erik Grimstad kaller bryllupet for ”tidenes største og best planlagte tv-begivenhet”. Grimstad er en fornuftig mann, og jeg antar dette innebærer at millioner av mennesker vil sitte timevis foran fjernsynsapparatet.

Jeg begriper det altså ikke. De kongelige har heldigvis ingen politisk makt. Og – om vi holder Märtha & Ari utenom, de er en historie for seg - er det ikke sånn, at de eneste gangene vi ser og hører om dem, er når dør, gifter seg eller formerer seg? Og er dét virkelig interessant? Jeg forsto interessen for Diana; det verserte tross alt tunge spekulasjoner om hun var offer for noe som burde kalles mord. Men Kate & William?

Dette er ikke kokettering fra min side, men jeg kunne faktisk ikke tenke meg å bruke ett sekund på dette showet. Jeg har minst to nye bøker som ligger og venter, jeg har R.E.M. og deLillos liggende på stereoanlegget, puben er åpen, det går helt sikkert en Premier League-kamp i reprise på en eller annen kanal, jeg har Bob Dylan og Beck på dvd … kort sagt: I mine øyne er nær sagt all type virksomhet å foretrekke, framfor bryllup på tv.

Derfor spør jeg: Kan noen vennligst forklare meg dette fenomenet? Aller helst kanskje, en som sjøl finner begivenheten interessant?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.