Arild Rønsen

STELLA: Dårlig, dessverre - i dårlig selskap.

Surt som f...!

Spania hørte visstnok ikke det norske bidraget i Grand Prix. Det skal spanjolene være glad for.

Stella Mwangi var i godt eller dårlig selskap, etter som man ser det. Men faktum er at hun sang skjærende surt, og at danseoppvisninga var på skandaløst amatørmessig nivå. Og dette mener ”hele Norge” er storveis underholdning?

Da må folket ha en underholdningsterskel på høyde med hva NRKs kommentator ga uttrykk for etter at Stella hadde gått av scenen: ”Åh, de dansa fra første sekund!”

Ja, noe annet skulle tatt seg ut!

De musikalske ekspertkommentatorene i de store avisene; hadde de lagt igjen øra hjemme? Hvis de virkelig mener at Stella Mwangi gjorde en ”fantastisk innsats” i Düsseldorf er det all mulig grunn for en del redaktører til å ta en kikk på mannskapet sitt. For selv om det naturlig nok er sånn at de utsendte journalistene heier på Norge, er det vel ikke sånn at de ikke har lov til å analysere det kunstneriske innhold?

Det er liten trøst i at Albania og Armenia sang enda surere enn Stella Mwangi (jeg har sett dette på nettet i ettertid, og stoppa avspillinga ganske fort – så det kan godt hende andre nasjoner framsto enda mer umusikalsk). Her kommer forresten San Marino, og hun som synger ville ikke kommet til finalen i noen karaoke-konkurranse på en en hvilken som helst videregående skole!

Jeg blir overraska når ”Kulturnytt” i NRK P2 faktisk tar dette på alvor – som kultur. At de diskuterer hva som må skje med juryordninga etc. Er det ikke bare å innse at Grand Prix ikke handler om musikk? Ikke i det hele tatt! Og så la det bli med det?


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.