Arild Rønsen

Frp har et opplagt poeng

Aina Stenersen i Frp etterlyser konservative røster i norsk presse, og har åpenbart et poeng.

Det er ikke noen enkel oppgave å diskutere pressepolitikk med Nils E. Øy. Men i møte med generalsekretæren i Norsk Redaktørforening viste Frp’s 6. kandidat i Oslo, Aina Stenersen, seg i dag morges som en modig debattant. Hun gir riktignok Øy lett spill, når hun på etterspørsel etter dokumentasjon for en venstrevridd journaliststand henviser til at Dagsavisen foran valget i 2009 oppfordra sine lesere om ikke å stemme på hennes parti.

Men det blir veldig enkelt, alt for enkelt, når Øy henviser til en gallup som viser at bare 53 prosent av norske journalister stemmer rødgrønt. Alle som har vært på café med journalister veit at det skal tømmes en haug halvlitere mellom hver gang man støter på en Frp’er rundt det samme bordet.

Aina Stenersen etterlyser et Fox News i Norge, og selv om jeg ikke akkurat higer etter noe slikt, skjønner jeg henne godt når hun føler at ”Frp’s politikk ofte blir direkte latterliggjort i norsk presse”. Fra hennes ståsted, ser det ut som om hele kommentariatet mener det samme. Og der har hun langt på vei rett.

Et eksempel fra i dag morges: Sammen med sin egen Stein Kåre Kristiansen, hadde TV 2 innkalt VGs politiske redaktør Hanne Skartveit for å kommentere partilederdebatten i går. Jeg har skrevet dette tidligere, men dette var nok en gang historia om "som Stein Kåre sier".

Det er muligens ikke veldig oppsiktsvekkende at kommentatorene i landets to største kommersielle presseorgan er på linje. Problemet oppstår idet absolutt alle mener det samme. Er det noen der ute som tror resultatet av denne oppsummeringa ville blitt annerledes, om man bytta Skartveit ut med Marie Simonsen (Dagbladet), Kyrre Nakkim (NRK), Hilde Sandvik (Bergens Tidende), Arne Strand (Dagsavisen), eller Harald Stanghelle (Aftenposten)? Til og med Klassekampen holder seg i dag med en politisk redaktør med fortid i Arbeiderpartiet!

Sannheten er at alle disse figurene befinner seg midt i sentrum av det sosialdemokratiske Norge. Og er det da så vanskelig å forstå at folk som befinner seg i Frp ofte føler seg ”latterliggjort”?

Så hva burde Aina Stenersen gjøre for å endre dette bildet? Starte ei avis, selvfølgelig! Hun kan jo ikke forvente at alle hennes politiske motstandere i norsk presse skal gjøre jobben for henne. Om det er mulig? Vel. AKP(m-l) greide det i sin tid, da partiet i 1977 gjorde Klassekampen til dagsavis – og det uten så mye som ei krone i statsstøtte.

Jeg lover å bli abonnent, frøken Stenersen!


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.