Arild Rønsen

Landslaget var ikke på fylla

Bare én mann kan ha noe å beklage: Nils Johan Semb.

Spillerne på landslaget kritiseres for å ha gått på byen etter Islandskampen, og alt dette er bare tull. Etter fredag kveld er det et faktum at alle spillerne rakk både frokost og restitusjon til avtalt tid lørdag morgen.

Når spørsmålet først er stilt, er det bare en mann som kan ha kommet til å stille seg sjøl i dårlig lys. Da snakker vi om toppfotballsjefen sjøl, Nils Johan Semb. Han kan ikke først si at han ”ikke veit”, at han vil ”avvente situasjonen og innhente informasjon” - og siden innrømme at han befant seg på samme bar som enkelte av spillerne til langt på natt.

Men her er vi også ved poenget – ”til langt på natt”. Landskampen mot Island slutta 22.00. Etter det skulle spillerne dusje, kle seg, kjøre buss til hotellet, spise. Dette betyr at de som skulle en tur på byen tidligst forlot Hotell Bristol ved midnatt – og alle veit at de seineste kranene i Oslo stenger i god tid før klokka blir tre. Hvor mye gæernt rekker man å gjøre på drøyt to timer?

Det er selvfølgelig fysisk mulig å kjøre tunge runder vodkashots. Men ingen gjorde det. Om så hadde skjedd, hadde vi i hvert fall hatt det på et mobilkamera.

Det skjedde med andre ord ingen verdens ting kritikkverdig. Jeg lurer på hva italienerne hadde tenkt, om noen hadde kritisert fotballgigantene for å ha drukket et par glass rødvin – fire dager før neste kamp …

Madre mia.


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.