Arild Rønsen

Stilig

Melanie C er ei sterk dame, som du med fordel kan fôre tenåringsdattera di med.

Var ikke alt som har med Spice Girls å gjøre slutt da de ga ut sitt triste farvel ”Forever” i år 2000? Nei. Året før lanserte nemlig Melanie Chisholm – aka Mel C/Melanie C – sitt debutalbum som soloartist. ”Northern Star” inneholdt blant annet den suverene popsingelen ”I Turn to You”.

Albumet som sådan var oppsiktsvekkende bra, ”til en Spice Girl å være”. Men man skal aldri dømme folk på utseende eller image; bare se på hva Robbie Williams og Ronan Keating har fått til etter at de slutta i henholdsvis Take That og Boyzone!

Mel C har hatt et par hvileskjær i vårt århundre, men ”The Sea” er popmusikk henta fra øverste hylle (selv om det fins et par hvileskjær også her). Og for å ha det sagt: Melanie er ingen ”syngedame”, men deltar for fullt i den kreative prosessen også på låtskriversida.

Hun synger change = chæinge, akkurat like vakkert som David Bowie og Liam Gallagher - og hun har til og med litt girlpower igjen i bagasjen: ”I know what I want/And that’s not in the kitchen!” Og han som greide å holde henne igjen, etter at hun hadde skrevet ”Get Out of Here”, må ha hatt overnaturlige krefter.

MELANIE C
The Sea
Red Girl Records


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.