Arild Rønsen

Du kan bedre, Maria Mena

Et svært ujevnt album, fra en av norsk pops dronningemner.

Et svært ujevnt album, fra en av norsk pops dronningemner.

”Viktoria” innledes med to av de yndigste sangene som er lagd. Tittelsporet, og i enda større grad ”Homeless”. Dette er R.E.M. og a-ha på sitt ypperste – og da skjønner du at det er bra. Men så stopper det.

Hvorfor? Fordi alt blir monotont, og fordi låtene ikke holder. Kvaliteten i Maria Menas vokale uttrykk er udiskutabelt. Men som med det meste her i livet; det kan bli for mye av det gode – og her pøses det på med store orkesterarrangement, slik jeg føler det, for å bøte på middelmådig låtskriving.

Hun er uten tvil i musikalsk familie med Marit Larsen. Men der Larsen tar sin kunst til stadig nye høyder – nærmest for hver eneste sang hun presenterer - der blir Maria Mena liggende i ro, på stedet hvil. Det blir aldri dårlig, bare likegyldig. Og hvis det er noe så flinke artister som Maria Mena skal sky som fanden på flatmark, så er det et likegyldig publikum. Hvor mange bortkasta timer har hun brukt på en låt som ”This Too Shall Pass”?

Status er at alt Maria Mena hadde å komme med denne gangen var to låter. De er til gjengjeld veldig fine. Last dem ned, og kos deg.

MARIA MENA
Viktoria
Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.