Arild Rønsen

Nymotens, progressiv progrock

En ting skal vi ikke ta fra dem, de som stadig vekk steller med progrock: De er flinke til å spille!

Det blir feil å kalle dem et superband, i betydning veldig kjente og anerkjente musikere. Men medlemmene i El Doom & The Born Electric har bred erfaring. Bandet består av vokalisten Ole Petter Andreassen, gitaristen og organisten Hedvig Mollestad, trommeslageren Håvard Takle Ohr, og gitaristen Brynjar Takle Ohr. Kjennere av den ofte grovt nedvurderte Oslo-rocken veit da at vi har vært innom band som The Cumshots, Thulsa Doom og El Cuero.

Legg til gjesteopptredener av bassisten Nikolai Hængsle Eilertsen (Elephant9), organisten Ståle Storløkken (Elephant9, Supersilent), Mikael Lindquist på hammond, og selveste Jon Eberson på gitar – da begynner det faktisk å ligne på et superband.

Andreassen synger fint (på sitt mest neddempa; ikke ulikt David Bowie), men det er så avgjort de lange instrumentalpartiene som er dette bandets styrke. Velorganisert, er bare fornavnet – slik denne bransjen er kjent for – og tidvis riktig så melodisk. Koringene er også forbilledlig stilreint lagt opp.

Resultatet er låter og et sound som vil appellere til folk som likte Genesis før de ble et popband, så vel som til de som sverga til King Crimson eller Deep Purple. Med andre ord: Kunst & Rock i den aller skjønneste forening. Jazz – med tanke på at Ståle Storløkken og Jon Eberson deltar? Nei!

Om norsk rock får én månedlig utgivelse i klasse med El Doom & The Born Electrics debut, vil 2012 bli et mønsterår.

EL DOOM & THE BORN ELECTRIC
El Doom & The Born Electric
Rune Grammofon/Musikkoperatørene


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.