Arild Rønsen

Cohen på tomgang

Sødmefylt. Men ærlig talt: Mye fuzz for ganske så lite.

Leonard Cohen har blitt untouchable, i hvert fall her i Norge. Når anmelderne skriver at han er poetisk over alle grenser, låter det omtrent som om de skriver at B følger etter A i alfabetet. Alt er i virkeligheten opplest og vedtatt på forhånd.

Han skriver tidvis veldig fine tekster. Men det faktum at en 77 år gammel mann forteller at han er klar over at det fins mer tilbakelagt liv enn hva som fins i det framtidige - det er nøyaktig like oppsiktsvekkende som at en 20-åring mener han heller vil dø enn å bli 30. Sånn er livet.

Alle de ti nye sangene er vakre, og alt foregår i velkjent miljø. Jentekor oppå en rusten røst, nesten julaften. Øvrig musikalsk arrangement og produksjon er så A4 at en fristes til å tro at noen har brukt ctrl c og ctrl v.

Mang ei flaske rødvin skal åpnes, og mangt et stearinlys skal tennes til tonene av dette albumet. Viktig nok, kan man si. Men mer enn som så, er ikke denne musikken verdt. Old ideas.

LEONARD COHEN
Old Ideas
Columbia/Sony Music


Share
|

Arild Rønsen. Født 27. november 1955. Norsk journalist, redaktør, musiker og forfatter, kjent som fan av Vålerenga og som rock- og jazz-skribent.